Home » Hoelahoep

Hoelahoepen of hooping met een hoepel

De laatste jaren heeft de hoelahoep een ware vlucht genomen. Het is een moderne manier van sporten, die vaak uitgevoerd wordt op muziek. De vrolijke opzwepende muziek maakt het hoelahoepen echt tot een hippe manier van bewegen. Overal worden hoelahoep workshops gegeven. Op straat, in het park of ergens in een zaaltje; hoelahoepen kan overal.

Wie ook wil gaan hoelahoepen kan dit in groepsverband doen of alleen. Als je zelf de hoelahoep wilt aanschaffen is een stap naar de speelgoedzaak zo gemaakt. Het is voor deze winkels echter wel een seizoensproduct en dus niet het hele jaar voorradig. Ook zijn deze hoelahoeps vaak te klein voor volwassenen. Beter is het om op internet te kijken. Het aanbod is groot. De mooie felle kleuren stralen je tegemoet.

Hoelahoep kopen
Wil je echt gaan hoela hoepen, koop dan een hoepel die geschikt is voor echte hooping. Deze zijn bij sportwinkels te koop en zijn verkrijgbaar van level 1 tot en met level 3. Het verschil tussen de hoepels zit in de zwaarte, de breedte en de nopjes aan de binnenkant van de hoepel.

Mocht u een sportwinkel zoeken die de juiste hoepels verkoop zoek dan op hoela hoep, hoepel kopen of op hula hoop, want zo worden de hoepels ook wel genoemd.

Materiaal hoelahoep
De meeste hoelahoeps zijn gemaakt van breukvrij kunststof. Ze worden meestal aangeboden in de kleuren geel, rood, blauw, oranje en groen. Naast de kleurkeuze moet ook beslist worden welke diameter nodig is. Dit is afhankelijk van je lengte en figuur. De diameter kan variëren tussen de 50 en de 90 cm. Ook hebben de hoelahoeps verschillende gewichten. Het gewicht van een hoelahoep wordt weergegeven in grammen. Hoe zwaarder de hoepel, hoe makkelijker het wordt om de hoelahoep hoog te houden.

Naast kunststof hoelahoeps zijn er ook exemplaren van blank hout.

Hoopdance of hooping
De nieuwste rage op fitnessgebied is Hoopdance, ook wel hooping genoemd, dat een combinatie is van fitness, hoelahoepen en dansen. In Amerika is dit al een hele hype, die nu ook langzaam overkomt naar Europa. De populariteit is misschien mede te danken aan de bekende namen die zeggen helemaal verslaafd te zijn aan de Hoopdance. Namen als Beyoncé, Liv Tyler en Michelle Obama.

Smalle taille met de hoelahoep
Met het hoelahoepen worden de spieren rond de taille, heup en wervelkolom flink aangepakt. De draaiende beweging houdt je soepel. Wie iets verder is en de hoelahoep gedurende langere tijd in beweging kan houden, kan meer uitdaging gaan zoeken. Denk hierbij aan rondjes draaien, met de armen bewegen, dansen of lopen. Je voelt je steeds vrijer in het maken van de bewegingen en voor je het weet beweegt je hele lichaam mee.

Door de wijze van bewegen verbrandt je ongemerkt aardig wat calorieën. Wie regelmatig de hoelahoep pakt, zal merken dat er langzaam aan een smallere taille en smallere heupen ontstaan.

Maar het is ook een goede sport om even helemaal weg te zijn uit de dagelijkse beslommeringen. Je moet je namelijk goed concentreren op de hoepel en de bewegingen die je maakt. Hierdoor is er even geen ruimte voor andere gedachten.

Hoelahoepen is een moment voor jezelf, om je op te laden en waar je weer helemaal ontspannen en vrolijk van wordt.